marți, 4 ianuarie 2011

Lepşa- destinaţia ideală pentru o scurtă vacanţă

Frumuseţi naturale inestimabile. Linişte. Regăsire sufletească. Aceştia sunt doar câţiva dintre termenii cu care ar putea fi descrisă localitatea de munte Lepşa. Fie că mergi dinspre Focşani spre Greşu, fie că te întorci din Târgul Secuiesc, nu poţi rămâne indiferent la peisajul de neuitat pe care îl pune la „dispoziţie“ trecătorilor localitatea Lepşa.

Lepşa face parte dintr-o frumoasă comună de munte din judeţul nostru- Tulnici. Aici nu doar Dumnezeu a binevoit să ofere peisaje incredibile, ci şi oamenii au jucat un rol impresionant, acela de a contribui la menţinerea într-o stare perfectă a minunilor naturii, promovarea turismului pe toate filierele, dar şi conservarea tradiţiilor, obiceiurilor şi datinilor ce ne caracterizează ca şi membri ai acestei mari comunităţi.

Lepşa – o zonă turistică tradiţională

Pentru o minivacanţă, o ieşire cu prietenii sau petrecerea concediului, Lepşa este destinaţia ideală. Aici este locul în care tradiţionalul, clasicul se îmbină perfect cu elementele moderne… case vechi, cu acoperiş din şindrilă, la doi paşi vile imense, foarte moderne… munţi care în măreţia lor fac cu ochiul tuturor trecătorilor… ape limpezi al căror murmur îţi face o „sete“ nebună de aventură… Încă nu v-am convins ?  Probabil am uitat de aerul extrem de curat care vă va face să vă simţiţi mult mai sănătoşi şi care, cu siguranţă, vă va influenţa starea de spirit.

Numeroase obiective turistice la dispoziţia celor dornici de aventură

Cu toate că suntem convinşi că peisajele mirifice nu vă vor lăsa să vă plictisiţi nicio secundă, ţinem să vă aducem la cunoştinţă şi unele obiective turistice pe care, dacă ajungeţi în zonă, este foarte important să le vizitaţi. Venind dinspre Târgul Secuiesc veţi fi fermecaţi de o pădure de pin silvestru trecută, de altfel, în rândul rezervaţiilor naturale cu care ţara noastră se mândreşte. La o distanţă destul de mică se află Tabăra Gălăciuc care în ultimii ani a fost inclusă în mai multe proiecte de reabilitare astfel încât acum poate primi şi mai mulţi turişti, dar oferă şi condiţii de cazare şi servicii de o mai bună calitate. Lăsând în urmă tabăra de elevi şi ţinând drumul drept, veţi trece pe sub tunelul de la Mocearu de unde nu mai mergeţi mult şi veţi da peste Cascada Putnei- un „produs“ nemaipomenit al naturii. Se spune că această cascadă are o cădere de apă de peste 13 metri. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie peisajul pe care îl oferă acest obiectiv. Luându-vă „rămas bun“ un asemenea tablou, aţi putea spune că nimic nu v-ar mai putea uimi în zonă. Ei bine, la o distanţă destul de mică veţi intra pe Valea Tişiţei cu renumitele Chei ale Tişiţei care prezintă aspectul unui canion. Dacă vă aventuraţi pe Chei, aveţi foarte mare grijă întrucât sunt şi zone extrem de periculoase cu „ziduri“ aproape verticale. Câteva dintre punctele de atracţie ale Cheilor sunt Peretele Porcului, Altarul Tişiţei, Râpa Caprei. Abia la ieşirea din acest defileu, veţi intra în satul Lepşa. Aici însă surprizele continuă. Pe Valea Lepşei veţi avea ocazia să vă purificaţi sufleteşte şi să vă rugaţi în linişte la Schitul Lepşa, despre care se spune că ar fi fost ridicat de către localnici în jurul anului 1789…o construcţie impresionantă în care vă veţi purifica sufletul. Tot pe raza localităţii Lepşa este amenajată o păstrăvărie, aflată în administrarea Direcţiei Silvice. Păstrăvăria a fost  înfiinţată în anul 1955 şi are în prezent o capacitate de 10 tone de păstrăvi...  o locaţie numai bună pentru pescuitul sportiv.

La toate aceste frumuseţi care constituie, de fapt, adevărata zestre a românilor, se adaugă şi ospitalitatea, onestitatea, sufletele calde care constituie punctele forte de pe cărţile de vizită ale localnicilor din această zonă. Dacă vă decideţi să faceţi o escapadă la munte, cazarea nu trebuie să reprezinte nicidecum o grijă. Numeroase pensiuni şi vile, în care veţi beneficia de condiţii de cazare şi servicii de înaltă calitate, vă stau la dispoziţie.     



       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu